Stelliger Divum

Eisbock
19% Alkohol
Bitterhet
14-16°C Temperatur
Stelliger Divum juleøl er et øl utenom det vanlige. Med sine 19% byr den på helt nye og annerledes smaksopplevelser. Dette er en øl man skal ta små slurker av, og nyte som en ellers ville gjort med en cognac. Vi anbefaler også å servere den i et cognac glass, i tilsvarende mengde som cognac.

Ta små slurker! Den første slurken vil være som et sjokk for smaksløkene, og det er vanskelig å plassere alle elementene i den særdeles komplekse smaken. Det er først ved andre og tredje slurk at man begynner å merke alle de skjulte smakene som ligger dypt gjemt under førsteinntrykket, og ølet beveger seg gjennom forskjellige stadier jo lengre man smatter på det. Sjokolade, tørkede frukter, karamell, vanilje, kaffe, lakris, og mange flere subtile toner.

Det brygges en liten mengde hvert år, og det er et utrolig krevende øl å lage. Vi håper du setter pris på håndverket, og tiden og kjærligheten som går med i dette brygget.

Mange lagrer dette ølet over flere år, og det utvikler seg til stadighet. Riktig lagring er viktig for at ølet ikke skal forringes, så vennligst lagre flasken stående, mørkt, og svalt. Jo kaldere det står lagret jo lengre tid tar modningsprosessen, men vi anbefaler ikke å lagre det over 12 grader.

Etter to til tre år vil ølet utvikle en flott aroma av bl.a. fersk sigar/tobakk, som kler ølets profil veldig godt. Maksimum anbefalt lagringstid er vanskelig å si, den ble brygget første gang i 2010 – og vi smaker 2010 versjonen hvert år. Stadig utvikles den bra.

 

Leveres i følgende emballasjer:

  • 0,33 l. flaske


Finner du ikke ølet på ditt Vinmonopol? Spør etter det der, eller send oss et tips!

Passer til


Dessert

Ost

For mer informasjon om tilgjengelighet og bestilling:
Ta kontakt

Tips din butikk om produktet