Øl

Øl skal ikke stresses. Verken når det brygges eller nytes. For oss er øl håndverk, om det er en velbalansert pils eller surøl laget med multer. Vi foredler alle våre øl i minimum fire uker, og for eksempel Rogalandspils modnes aldri mindre enn seks uker. Vi har tro på at naturens gang er det som gir best smak – så selv om vi kunne – ønsker vi ikke å gå fra «korn til flaske» på to uker.

I bryggeriet får også de villeste fantasier rom til å utfolde seg, og noen ganger er vi i gråsonen, andre ganger sprenger vi grensene helt. Kall det utforskertrang og barnlig nysgjerrighet.

Nedenfor finner du vårt helårssortiment og sesongsortiment, samt en liste over produkter som er ute av sortiment. Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål.

Bombay IPA

IPA
7% Alkohol
Bitterhet
6-10°C Temperatur
Bombay IPA har vært med oss i mange år, og står sterkt som en klassisk amerikansk IPA. Vi har brukt "old-school" humler som gir den et kraftig humlepreg, med innslag av litt krydder, sitrus, og med tydelige floralske toner.

Ølet har fyldig kropp med noe restsødme fra spesialmalt, men sødmen er balansert opp mot bitterheten på nærmere 80 IBU. I tråd med tiden har vi valgt å lansere Bombay som et ufiltrert øl på flasker også!

Opprinnelsen til stilen går tilbake til Englands kolonisering av India. De vanlige pale ale'ene tålte ikke den lange sjøreisen, og var ikke drikkende når de kom frem. Løsningen ble å brygge et sterkere øl, med mer humle i. Humlen har litt konserverende effekt i seg selv, og sammen med høyere alkoholprosent gjorde det at den modifiserte pale ale'en var god når de kom frem til havnen i Bombay, India. Dermed fikk stilen navnet India Pale Ale, eller IPA som den kalles i dag.

 

Leveres i følgende emballasjer:

  • 0,33 l. flaske

  • 20 l. Keykeg


Finner du ikke ølet på ditt Vinonopol eller lokale pub? Spør etter det der, eller send oss et tips!

 

Passer til


Lam

Ost

Småvilt

Storfe

Storvilt

For mer informasjon om tilgjengelighet og bestilling:
Ta kontakt

Tips din butikk om produktet